Kantoor Audit

Wij zijn WEA Audit. Een sterk team wat zorgt voor scherpte en goede resultaten. Dat is precies wat onze klanten als controleplichtige organisaties nodig hebben. We houden ons bezig met controlewerkzaamheden in verschillende branches met een diversiteit aan mkb-bedrijven. We richten ons niet alleen op controlewerkzaamheden, maar kijken vooral hoe we deze controle steeds beter, efficiënter en actueler kunnen uitvoeren.

❝ Werken bij WEA Audit is werken in een team dat bereid is het beste in elkaar naar boven te halen.❞

Groepsfoto WEA Audit

Wij zijn WEA Audit

Ons team telt zo’n 40 controlemedewerkers binnen heel WEA. Deze zijn werkzaam op verschillende vestigingen van de WEA-kantoren. Onze collega’s houden zich uitsluitend bezig met controlewerkzaamheden. Dit doen we voor boekhoud- en accountantskantoren en controleplichtige klanten.

Kantoren WEA Audit:

  • Gouda (hoofdkantoor)
  • Middelharnis
  • Oud-Beijerland
  • Uitgeest
  • Zaltbommel
  • Zierikzee

Meer over onze Audit praktijk

Bij een accountantscontrole voeren we een controle uit op de jaarrekening en de achterliggende administratie. Het doel hiervan is om te bepalen of de jaarrekening een juist beeld geeft van de financiële positie van de organisatie. Daarnaast is de accountantscontrole bedoeld om na te gaan of er wordt voldaan een alle wet- en regelgeving.

Het is verplicht maar ook vrijwillig

Organisaties laten hun jaarrekening vrijwillig controleren wanneer zij bijvoorbeeld sterk groeien, maar in de meeste gevallen wordt een audit uitgevoerd omdat de organisatie voldoet aan de criteria waarbij een controleverklaring verplicht is. De controleverklaring levert zekerheid en geeft vertrouwen.

Criteria:

Een organisatie is controleplichtig wanneer deze minimaal twee opeenvolgende jaren voldoet aan minimaal twee van de drie van onderstaande criteria:

📈 € 15 miljoen omzet of meer
⚖️ € 7,5 miljoen balanstotaal of meer
🧑‍🤝‍🧑 50 werknemers of meer

Automatiseren van informatiestromen

Daarnaast wordt automatisering in ons werk steeds belangrijker. Niet alleen voor het gemak van onze klanten en medewerkers, maar ook om altijd over actuelere informatie te beschikken. De inzet van software is dan ook niet alleen gunstig voor de efficiëntie van ons werk, maar zorgt er ook voor dat we sneller zicht krijgen op onjuistheden of onvolkomenheden. Zo kan er sneller worden ingegrepen of bijgestuurd, waardoor eventuele financiële gevolgen worden beperkt of voorkomen.

Vacatures WEA Audit